Atyhában a fogadalmi kápolnánál Böjte atyával

bojte_csaba

Úgy tűnik, hogy az Élő Székelyföld Munkacsoport által kezdeményezett lélek- és közösségépítő mozgolódásnak beérni látszanak az eredményei. Több emlékezetes rendezvényt szerveztünk az elmúlt fél évben a faluban, két hete pedig eljutottunk a közmunka szintjére is: a helyi önkéntesek részben megtisztították a fogadalmi kápolna környékét és a hozzávezető sétányt. Felhívásunkra válaszolva, Böjte Csaba testvér azt közölte, hogy csütörtökön, augusztus 6-án, délelőtt 11 órától, ha a Jóisten is megsegít, szabadtéri szentmisét tartunk a kápolnánál.

Egyeztetve Ft. Pál Antal korondi plébánossal, úgy döntöttünk, hogy függetlenül az időjárástól, függetlenül attól, hogy a faluban élők közül sokan idősek és nehezen mozognak, megteremtjük a lehetőségét annak, hogy minél többen részt vehessenek az Urunk Színeváltozása napján tartandó szentmisén és közösen imádkozva kereshessék a jövőbeni megújhodáshoz szükséges sugallatot, s azt a tartást, amellyel őseink egykor talpra álltak a sorozatosan bekövetkező csapások után. Ezt az ünnepet 1929. augusztusának első vasárnapján választották eleink, elhatározván a szentmisehallgatást és a munkától való tartózkodást. Az eredeti szándék az utóbbi években elsatnyult, erőtlenné vált bennünk, de ez az alkalom most ismét megerősíthet és okot teremthet a bizakodásra, lendületet adhat egy újabb kezdethez.

A fogadalmi kápolna
A fogadalmi kápolna

“A közös cél érdekében – mondotta a plébános -, tisztelettel kérjük a politikai község tisztségviselőit – a polgármesteri hivatalt és a községi tanácsot -, annak helyi tagját, az egyháztanácsosokat, az Atyhai Közbirtokosságot, minden jószándékú és -érzésű hívünket, hogy vegyenek részt a terep előkészítésében, helyezzenek ki padokat a kápolna környezetébe, tegyék lehetővé, hogy a másik, az északi oldalról terepjárókkal és traktorokkal tudják megközelíteni a helyszínt azok is, akik gyalog már nem tudnának a szabadtéri szentmisére eljutni.”

Mi a magunk részéről arra kérjük az elszármazottakat, hogy lehetőségük szerint próbáljanak erre a jeles napra minél többen hazautazni, vagy legalább imádságukkal igyekezzenek segíteni a kezdeményezést. A szomszédos települések lakóit ugyancsak sok szeretettel várjuk, valamint mindazokat, akiket vonz a rendkívüli pillanat és a nagyszerű alkalom, amikor a közismert és karizmatikus személyiségű szerzetespap, Böjte Csaba testvér szólhat ehhez a sok bút látott, de jobb sorsra érdemes néphez.

FRISSÍTÉS

Időközben levelet kaptunk Ft. Sebestyén Péter plébános úrtól, akivel az atyhai mozgalmat egy lelkigyakorlatos hétvégével útjára indítottuk. Akkor még Géza pap bácsi is velünk volt. Imádkozzunk felgyógyulásáért! – javasolja Péter páter barátunk.

Élő Székelyföld Munkacsoport 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.