Búcsú Kadicsfalván

DSCN3567

Sokan arra gondolhatnak a cím kapcsán, hogy volt, lejárt, és ezzel vége van, holott még javában zajlanak vasárnap is a rendezvények, sőt, most fognak tetőződni az események Kadicsfalván.

Mi szem-szájnak, szellemnek-léleknek ingere, minden volt a szombati napon a faluban. A reggel 10 órakor kezdődő biciklis felvonuláson 64 fő jelent meg a legkülönbözőbb korosztályokból. Kadicsfalván, mivel jók az utak, s a falu területe lapályon található, a kerékpár roppant népszerű közlekedési eszköz. Minden udvarban látni két-három drótszamarat, úgyhogy egyáltalán nem véletlen a generációk együttléte egy-egy ilyen demonstráción. Tulajdonképpen ez egy biciklis-szemle volt, amelyen ismét bizonyították a környezetkímélő sport- és közlekedési eszköz létjogosultságát.

A templom előtti téren 11 óra tájban megjelentek a kézművesek és a népművészeti termékeket áruló kisiparosok. Páll Ágoston korondi fazekasmester szívesen látott vendége az ilyen rendezvényeknek, akárcsak a szalmakalap-készítők. De nem volt hanyagolható az Élő Székelyföld Füzetek kiadójának könyves-sátra sem.

Aztán szép sorban lezajlottak a sportvetélkedők. Később a kultúrára terelődött a figyelem; Mesefalu előadást láthattunk és a templomban a Szent Anna életéről szóló bemutatót tekinthették meg.

A sportbázison az Iszkiri-Mozsikácska koncertjét hallgathatták az érdeklődők – ekkor azok is megjelentek, akiket addig nem láthattunk: a nagyszülők -, majd gyermektáncházat tartottak 9 és 10 óra között. Ekkor a kicsiknek le kellett feküdniük. Nótaest vette kezdetét, amely nem akart véget érni. Éjszakába torkollott. Ennek a végét azonban már nem vártuk meg, de sokan ekkor érezték a legjobban magukat.

hermonika

A vasárnapi programok a kiadott programfüzet szerint zajlanak.

9.00 órakor kézműves-kiállítások;

12.30 órától búcsús szentmise;

18.00 órától kincskeresés, kézműves játszóház;

18.30 órától családok vetélkedője;

20.00 órától kiértékelő;

20.30 órától szabadtéri koncert a Bakator együttessel;

20.00 órától Anna-bál.

Simó Márton 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.