Etéd községi hétköznapok – most Kőrispatakon

Küsmöd (Balázs Ödön felvétele)
Küsmöd (Balázs Ödön felvétele)

A kőrispataki Szalmakalap Fesztiválon immár ötödik alkalommal nyitják meg az Etéd községi hétköznapok című válogatott fényképkiállítást, július 18-án, 13 óra 30 perckor a helyi kultúrotthonban.

Fellépnek az Etéd községi iskolások irodalmi műsorral és népdalokkal, a megnyitón elhangzik P. Buzogány Árpád művelődésszervező méltatása.

Etéd (Balázs Ödön felvétele)
Etéd (Balázs Ödön felvétele)

A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a Hargita Megye Tanácsa által szervezett vándorkiállítást a székelyudvarhelyi, a székelykeresztúri, majd a csíkszeredai közönség láthatta januárban és februárban, március–április folyamán Gyergyószárhegyen volt megtekinthető, ezúttal pedig Kőrispatakon mutatják be a tárlat anyagát. Ősszel ismét megtekinthető lesz Etéden a 2014. október 17. és 24. között megszervezett XXX. Orbán Balázs dokumentációs fotótábor anyaga. A tábort a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont és a helyi polgármesteri hivatal szervezte, Hargita Megye Tanácsa alintézményén, a Hargita Megyei Kulturális Központon keresztül támogatta.
A kiállítás anyagának szerzői – Antal Levente (Sepsiszentgyörgy), Balázs Ödön (Székelyudvarhely), Erős Zoltán (Gyergyószárhegy), Fekete Réka (Székelyudvarhely), Kerekes István (Kazincbarcika – Magyarország), Papp Elek (Nagykőrös – Magyarország), Péli László (Dabas – Magyarország), Tordai Ede (Marosvásárhely), Tóth Zsuzsanna (Hatvan – Magyarország), Vass Lehel (Székelyudvarhely), Vinczefi László (Sepsiszentgyörgy), Vitos Hajnal (Csíkszereda) – számos eredményt értek el a hazai és nemzetközi megmérettetéseken.

Siklód (Balázs Ödön felvétele)
Siklód (Balázs Ödön felvétele)

A fotótáborok fő célja az ezredforduló eleji, gyorsan változó Udvarhelyszék hagyományos életformájának, tájainak minőségi dokumentálása, „vizuális értékmentése” a fotográfia eszközeinek segítségével, ugyanakkor a jelenkor ízlésvilága, vívmányai is lencsevégre kerülnek. A községeknek olyan képi ábrázolásáról van szó, melyhez hasonló koncepciójú sosem készült eddig, hiszen az épület- és szociofotóktól a portrékig, táj- és tárgyfotókig számtalan műfaj, téma fellelhető a felvételeken.

siklod_haz_Balazs_Odon

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.