A Forrásközpont a Székely Vágtán

szorolap-2

A 2015. évi, július 10–12. között zajló Székely Vágtán július 11-én a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont Udvarhelyszék népi kultúrájának néhány szeletét tárja az érdeklődő közönség elé. Hargita Megye Tanácsa Székelyudvarhelyen működő intézménye a Székely Vágtán való részvételével a rendezvény kulturális kínálatát igyekszik színesíteni néphagyományokhoz kötődő programjaival. A Forrásközpont sátrában helyet kap a néptánc és a népzene – udvarhelyszéki zenészek, azaz az abásfalvi cigányzenekar húzza a talpalávalót, két táncospár pedig székelyföldi táncokkal szórakoztatja és hívja táncra a néptánc iránt érdeklődő közönséget, ugyanakkor lehetőséget biztosítunk egy-egy tánclépés begyakorlására, népdaltanulásra, közös éneklésre.

Továbbá, a rendezvény jellegéből adódóan, Iordache Melinda székelyudvarhelyi fotográfus lovas fotókiállítására is sor kerül. Mindezek mellett eladásra kínáljuk intézményünk azon kiadványait, amelyek főként a népi kultúra témakörében íródtak, de lesz gasztronómiai kínálat is: az eseményen részt vevők megkóstolhatnak egy Udvarhelyszékre jellemző hagyományos főételt, ajándéktárgyat pedig a kőrispataki szalmafonás termékeiből vásárolhatnak.
A nemzetünk lovas hagyományait ápoló rendezvényen való részvételünk célja felhívni a figyelmet Udvarhelyszék népi kultúrájára, tudatosítani a Székelyföldön élő emberekben helyi értékeink fontosságát, továbbá a programkínálatunk által a rendezvényre ellátogató turisták számára még vonzóbbá tenni Székelyföldet.
A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont Székely Vágtára szóló kulturális kísérőprogramjainak megvalósulását Hargita Megye Tanácsa és a Vadon Egyesület támogatta.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.