Udvarhelyszék egy évtizede. Fotókon, Balatonfüreden

Deság - Várday Béla (Csíkszereda)
Deság – Várday Béla (Csíkszereda)

Egy évtized fényképlenyomatai címmel mutatják be Balatonfüreden a Reformkori Hagyományőrzők Társasága tízéves fennállását ünneplő rendezvény keretén belül az Udvarhelyszéken készült vándorkiállítás anyagát. A megnyitóünnepségre 2015. június 12-én, pénteken a Kisfaludy Galériában (Balatonfüred, Kisfaludy utca 1. sz.) került sor. A tárlatot dr. Bóka István, Balatonfüred város polgármestere nyitotta meg, köszöntőt mondott Rosta Sándor, turisztikai szakember, Balatonfüred város díszpolgára, Schindele Györgyné, a Reformkori Hagyományőrzők Társaságának elnökasszonya, közreműködött Zsár Éva művésznő.

Nagysolymos - Tordai Ede (Marosvásárhely)
Nagysolymos – Tordai Ede (Marosvásárhely)

A tárlaton az Orbán Balázs szemével Udvarhelyszéken elnevezésű dokumentációs fotótáborok  2002 és 2011 közötti időszakban készült felvételeinek egy reprezentatív válogatása tekinthető meg. A Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont szervezésében Székelyudvarhelyen, 2012 januárjában a Magyar Kultúra Napján bemutatott gyűjteményes fényképanyag azóta számos anyaországi városban megfordult. 2012. július-augusztusában a szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum, nagyon jól ismert szakmai intézményként, helyet adott ezeknek a felvételeknek. 2013. januárban és februárban, a Magyar Kultúra Napja tiszteletére szervezett X. Határon Túli Magyar Összművészeti Fesztivál keretében Győrben a Petőfi Sándor Művelődési Ház, Ócsán pedig az Egressy Gábor Szabadidőközpont galériája biztosított helyszínt a tárlatnak február 22. és március 25. között, majd Hatvan városában két helyszínen is megtekinthették a fotótárlatot az érdeklődők, az első a Tavaszi Fesztivál keretén belül a Hatvani Galériában május 22-én nyílt meg és egészen augusztus 29-ig volt látogatható, míg a második a hatvani városháza falait díszítette szeptember elejétől november végéig. Budapesten pedig, a XVIII. kerületben, a Kondor Béla Közösségi Házban volt látható a kiállítási anyag 2014. január 7 – január 19 közötti időpontban.

Székelyderzs - Fekete Réka (Székelyudvarhely9
Székelyderzs – Fekete Réka (Székelyudvarhely9

Ez a mostani kiállítás 2015. június 24-ig tekinthető meg (a hétfői napok kivitelével) a balatonfüredi Kisfaludy Galériában, 10.00 és 18.00 óra között.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.