A lokálpatriotizmus próbája Atyhában

DSCN2750

Kétnapos lelkigyakorlatot szervezünk a hét végén Atyhában. A „csapatépítő tréning” részben a templomban, részben a jelenlevők által választott színtereken zajlik. Pénteken, május 29-én, az este 7 órakor tartandó szentmisével veszi kezdetét a programsorozat. A misét rövid egyeztetés követi, majd szombat reggel 8 órától a kiválasztott helyszínen (vagy helyszíneken) közmunkát végeznek a résztvevők, amely aznap – ugyancsak este 7 órakor – szentmisével és kerekasztal-beszélgetéssel zárul.

Minden szeglet
Minden szegelet, minden utcácska emlékeket idéz az emberben. Vajon mit szólnának az elődök, ha rátekinthetnének azokra a helyekre, ahol egykor éltek?

A rendezvény vendége Sebestyén Péter szentszéki tanácsos, a marosvásárhelyi Szent Imre templom (Ady-negyed) plébánosa, aki két alkalommal mond szentbeszédet, és a két nap alatt mindvégig a jelenlévők rendelkezésére áll.

Pusztulás
Az Atyhában születettek különböző generációi másutt kerestek maguknak életteret. A népi építészet emlékei folyamatosan pusztulnak

Jelen pillanatban immár körvonalazódni látszik a második közösségépítő kaláka is, amelyet június 26. és 28. között szeretnénk majd megvalósítani.

További ötleteket, elképzeléseket felajánlásokat az eloszekelyfold@gmail.com címre várunk, érdeklődni a (+4)0743-815149-es telefonszámon lehet. Szállást biztosítunk azoknak a résztvevőknek, akiknek nincsen lakásuk vagy nem élnek hozzátartozóik a faluban.

Élő Székelyföld Munkacsoport 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.