Sóvidéki Pünkösdölő

x-eu-romania-transilvania-16-728

Ötödször szervez Sóvidéki Pünkösdölőt Parajdon a Sótörő Kulturális Egyesület és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Hargita Megye Tanácsa és a Pro School Egyesület támogatásával. Helyszín: a parajdi kultúrotthon.
Május 24-én, vasárnap 11.00 órától fogadják a tésztasütő versenyre bejelentkezett személyeket, 12.00 órától a versenyre benevezett sütemények kiállítását lehet megtekinteni, erre kóstolójegyet lehet váltani, és vásárolni is belőlük. 13.00 órától: népdalkörök, hagyományőrzők és népzenészek seregszemléje; népdaléneklés, néptáncbemutató, népi mesterek vására, népi mesterségek oktatása az érdeklődőknek, ezt este 7.00 órától táncház követi.
Május 25-én, hétfőn kerül sor a pünkösdölőre. A pünkösdi királynézás olyan népszokás, amely Hargita megye területén csupán a Sóvidéken, Siklódon és Parajdon él. Aznapi program: 10.00-től kiállítások, múzeumi gyűjtemény megtekintése, népi mesterek vására, 11.30-tól a pünkösdölők felvonulása (a Parajd szállodától a parkig), közös éneklés, népdaltanulás, 13.30-tól kulturális műsorok, 14.30-tól népi mesterek bemutatója, munkáik megtekintése. 16.00 órakor kerül sor a vasárnapi tésztasütő verseny eredményhirdetésére, azt kulturális műsor követi. Bővebb tájékoztatás a 0751-874160-as és 0743-329368-as telefonszámon.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.