Szent Márk evangélista ünnepe – Csaba testvér gondolatai

Csíks
Csíksomlyói fiatalok elindulnak ki a templomból, az emberek közé a csodatevő Mária kegyszobrának másolatával

„Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek!”A misszió nem valami fényűző elit sport az Egyházban, hanem Isten szent, megkerülhetetlen parancsa! És Isten nem azért küld hirdetni az evangéliumot, hogy több báránykája legyen az ő a nyájban, hanem azért, mert ha az emberek nem térnek meg, ha nem a szeretet, a jóság, az irgalom fogja őket vezetni, akkor háborúk, gyilkosságok, fájdalmak fogják elemészteni a világunkat. Nincs alternatíva, a világ vagy Krisztus köré áll szeretetben, vagy elpusztítja önmagát! – ez érvényes ma, Szent Márk evangélista ünnepén, és minden más pillanatunkban is.

Jézus téged is küld minden emberhez, néphez, nemzethez. Induljunk el, ne várjunk biztatást senki mástól! Tágítsuk ki a szíveinket és szeretettel fordítsuk egymás felé jósággal az arcunkat!

Csaba t. 

Abban az időben Jézus megjelent a Tizenegynek, és így szólt hozzájuk: „Menjetek el az egész világra, és hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek! Aki hisz és megkeresztelkedik, az üdvözül, aki nem hisz, az elkárhozik. A híveket ezek a jelek fogják kísérni: A nevemben ördögöket űznek ki, új nyelveken beszélnek, kígyókat vehetnek a kezükbe, és ha valami mérget isznak, nem árt nekik. Ráteszik a kezüket a betegekre, és azok meggyógyulnak.” Az Úr Jézus, miután ezeket elmondta nekik, felvétetett a mennybe, és helyet foglalt az Isten jobbján. Ők pedig elmentek, és mindenütt hirdették az evangéliumot. Az Úr együtt munkálkodott velük, és az igehirdetést megerősítette a jelek által, amelyek kísérték őket.

Mk 16,15-20

 

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.