Benedek Elek unokái mesélnek Szentábrahámon

???????????????????????????????

Szentábrahámon ismét megszervezik a Benedek Elek mesemondó versenyt. Ez alkalommal 2015. április 10-én, pénteken tartják a vetélkedőt. A versenyzők és az őket felkészítő pedagógusok reggel 8–9 óra között az iskolában gyülekeznek. Kilenc órától a helyi művelődési házban kezdődik a verseny, melyen a környék tíznél több iskolájából általában 25–30 mesemondó vesz részt iskolája képviseletében. A tét nem csupán a legjobb helyezések elérése, hanem a korcsoportonkénti elsők részt vehetnek Székelykeresztúr körzetéből az országos megmérettetésen. A rendezvényt a Benedek Elek iskola a hasonló nevű alapítvánnyal, idén pedig Hargita Megye Tanácsával és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközponttal közösen szervezi, számos környékbeli vállalkozás és magánszemély támogatásával.

Szobabelső a kisbaconi Benedek Elek Múzeumban
Szobabelső a kisbaconi Benedek Elek Múzeumban

A verseny szünetében fellép az iskola néptánc- és gitárcsoportja. Évente kiállítást szerveznek a jelentkezők meseillusztrációiból, Benedek Elek bármely meséjéhez készített rajzzal lehet bejelentkezni. Az értékelés és a díjazás várhatóan déli két óra körül lesz.
A környék legjobb mesemondóinak versenyét idén huszonegyedik alkalommal szervezik meg, Benedek Elek sokoldalú és példaértékű munkásságát népszerűsítve, anyanyelvünk ápolásának és védelmének jegyében.

A kisbaconi kúria
A kisbaconi kúria

A kimagasló színvonalú verseny idén is az iskola vezetőinek és pedagógusainak hozzáállását dicséri, lehetőséget adva a tehetség megmutatkozásának és különleges élményt szerezve minden jelenlévőnek.

P. Buzogány Árpád

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.