Zeteváralján az Élő Székelyföld Munkacsoport

A Zétavár panzió
A Zetavár panzió

A székelyföldi falvakról szóló kiadványsorozat, az Élő Székelyföld Füzetek szerkesztői úgy döntöttek, hogy minden egyes településen közönségtalálkozókat szerveznek a munkálatok megkezdése előtt. Zeteváralján március 17-én, 18 órától kerül sor a vetített-képes előadásra. Nem elég a füzetsorozat egyszerű megmutatása. Nem elégséges az, ha a helytörténészek, szociográfusok műveiből és a rendelkezésre álló “akadémiai jellegű” szakirodalomból “táplálkoznak” a szerkesztők, hanem sokkal célravezetőbb, ha friss információkat gyűjtve, minden egyes füzetet a közösség kebelén belül működő, hasznos eszközzé varázsolhatnak. Személyessé kell tenni a munkakapcsolatot.

A kiadvány egységes arculattal, jól felismerhető márkajegyekkel működik a piacon
A kiadvány egységes arculattal, jól felismerhető márkajegyekkel működik a piacon

Ahhoz, hogy felszínre bukkanjanak a rejtőző értékek, a jó szándékok, a hasznos ötletek, több beszélgetésre és helyszínbejárásra van szükség, hiszen ily módon tudnak még nagyobb hatást elérni, így képesek a kiadványt megszerettetni a hely lakóival.

A római katolikus templom
A római katolikus templom

A múlt eseményeinek felvázolása mellett minden helységben a jelent tükröző riport is készül. Ha igény mutatkozik rá, sor kerül bizonyos közösségi tennivalók, kalákák, közmunkák meghirdetésére, egyéni ötletek bemutatására, s emellett olyan információk is bekerülnek, amelyek az idelátogatót segítik a tájékozódásban. Ilyen szempontból reklámkiadványként, prospektusként, érvényes üzenetként is felfogható, amely a mai állapotokról, a mostanság érvényes mondani- és megmutatni-valóról szól.

A festői környezetben többféle sport gyakorlására van lehetőség
A festői környezetben többféle sport gyakorlására van lehetőség

Hogy még kellemesebb és hasznosabb legyen az együttlét, ebből az alkalomból Gyöngyössy János, az Élő Székelyföld Füzetek grafikusa, bemutatja az általa újragondolt és -rajzolt Székely Kártyát, amely apró, de hasznos eszköze lehet a kisebbségi, de mégis hatalmas és megtartó székely önbizalomnak.

A Székely Kártya a hagyományos magyar kártya stílusát és szerkezetét megtartva, "helyi érdekű" személyiségeket ábrázol a lapokon a Sxhiller színmű szereplői helyett
A Székely Kártya a hagyományos magyar kártya stílusát és szerkezetét megtartva, “helyi érdekű” személyiségeket ábrázol a lapokon a Schiller színmű szereplői helyett

A közönségtalálkozóra 2015. március 17-én, este 6 órától kerül sor a helyi Zetavár Panzióban.

Házigazdák: Szőke Domokos tulajdonos és Kandó Dénes községi önkormányzati képviselő.

Minden érdeklődőt, helyi vállalkozót, gazdát és ötletgazdát, potenciális hirdetőpartnert sok szeretettel várnak a szervezők.

Zetelaka község hivatalos honlapjai:

www.zetelaka.rowww.zetelaka.net

További információkat a Zetavár Panzióról itt talál az érdeklődő:

www.zetavarpanzio.ro

1386941229

Élő Székelyföld Munkacsoport

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.