Tavaszváró kézimunkák

varrottas1Erdélyi kézimunkák címmel nyílik kiállítás Siposné Szász Márta népi varrottasaiból a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpontban. A 2015. március 5-én, csütörtökön, 17 órakor nyíló tavaszváró kiállítás megnyitóján köszöntőbeszédet Lőrincz Ildikó, a Forrásközpont igazgatója, megnyitóbeszédet Salló Szilárd néprajzkutató mond.

Sisposné Szász Márta
Sisposné Szász Márta

A firtosmartonosi származású, Kőhalomban élő népművésznek ez a negyedik kiállítása. Korábban Budapesten, Székelykeresztúron és Marosvásárhelyen mutatta be saját készítésű népi textíliáit. Az alkotó „tiszta forrásból” merít, a hagyományos kalotaszegi, torockói és udvarhelyszéki mintavilágot felhasználva készíti munkáit.

A megnyitóünnepségen fellép Mihály Panna, Péter Kriszta, Sárdi Ágota és Fülöp Krisztina Kamilla – mindannyian a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium I. B osztályos diákjai. A rendezvény Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont szervezésében valósul meg.

A kiállítás március 26-ig látogatható. A szervezők kérik a csoportok előzetes bejelentkezését (0266-214440), hogy iskolás osztályoknak szakmai vezetést biztosíthasson az intézmény. Megtekinthető hétköznapokon 9 és 15 óra között. (Hargita Megyei Hagyományőrzési Forrásközpont, Székelyudvarhely, 1918. December 1. utca 9. sz., II. emelet.)

P. Buzogány Árpád

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.