Angyalfüttyel érkezik Berecz András

Berecz András
Berecz András

Angyalfütty című önálló estjével Székelyföldön turnézik Berecz András Kossuth-díjas ének- és mesemondó. A népszerű előadóművész március 6-15. közötti előadókörútjának állomásai: Csíkszereda, Kézdivásárhely, Székelyudvarhely, Marosvásárhely.

A székelyudvarhelyi közönség március 9-én, hétfőn este 7 órától láthatja, hallgathatja Berecz Andrást, aki az Angyalfütty című, 2013-ban a Kőkertben liliom című lemezsorozat harmadik részeként napvilágot látott önálló estjét mutatja be. A vendégelőadásnak a Művelődési Ház koncertterme ad otthont, ezért a helyek száma korlátozott.

A belépőjegy ára felnőtteknek 20, diákoknak, nyugdíjasoknak 15 lej.
Helyet foglalni, jegyet vásárolni – akár elővételben is – személyesen a Tomcsa Sándor Színház jegypénztárában lehet. A helyfoglalási szándékot a 0266 212131-es telefonszámon vagy a kozonsegszervezo@szinhaz.ro e-mail címen is lehet jelezni.
A jegypénztár hétköznapokon 11-14, 15-17 óra között, előadások napján 11-től 14 óráig tart nyitva, illetve előadás előtt egy órával nyit.

A székelyföldi turnét a Borostyán Produkció szervezi, a székelyudvarhelyi vendégelőadás társzervezője a Tomcsa Sándor Színház.

angyalfutty_brito_rendes

Berecz András ízes beszéde miatt mindenkinek az az első benyomása, hogy székelyföldi embert hall. Pedig a Kossuth-díjas művész budapesti születésű. Fiatalon jogásznak majd festőnek készült ám az élet más sorsot szánt neki. Szerencsénkre.

Az első dalokat édesanyjától tanulta. Megalapította az Ökrös és Egyszólam együttest, és énekesként hamarosan igen népszerűvé vált. Az éneklés mellett néprajzi tanulmányokat is folytat. Kutatási területei elsősorban Felvidék, Erdély, Moldva (ahol először 1979-ben járt), Somogy, de Nagykunságban és Nyírségben is gyűjt dalokat, meséket, tréfákat. Magyar népzenét tanított Kalotaszentkirályon, Jobbágytelkén, Sopronban, a torontói York egyetemen, valamint kanadai és amerikai táborokban is. Tíz éve Kodály-sorozatot indított útjára. Műfordítással is foglalkozik.

„Az Angyalfütty saját mesém. Nem a földön, hanem ágyban forgolódva álmodtam meg. Ebben a táncok kialakulása a fő esemény. Tisztán láttam magam előtt, hogy valami savanyú, tánctalan ántivilágban, valamely fel nem jegyzett égi háborúban egy angyalt a társai oldalba döfnek, így az, szegény, hullani kényszerül. Aláhullva előveszi a nagy erős kíváncsiság: ha nem bontja ki a szárnyait, mi történik akkor?”- nyilatkozta egy interjúban Berecz András az Angyalfüttyről.

http://www.bereczandras.hu

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.