Film készül Márton Áron püspök életéről

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

A Mustármag közösség nemes célt tűzött ki erre az évre: 2015 őszén szeretnék elkezdeni Csíkszentdomokoson a Márton Áron püspök életéről szóló nagyjátékfilm forgatását. Márton Áron életével hitelesített tanítása ma is időszerű. Áron püspök ma is élni tanít bennünket. Mögéje ma is fel lehet sorakozni. Ez a kiindulópontja a róla tervezett nagyjátékfilmnek.

Márton Áron püspökké szentelése
Márton Áron püspökké szentelése

“Azt szeretnénk elérni – mondották a szervezők, az Élő Szövet Alapítvány munkatársai –, hogy ez a találkozó, a kölcsönösségre és az egymásért érzett felelősségre építve, tanúságtétel legyen a hitről és az együttműködésről. Az elmúlt hetekben több mint száz templomban adományoztak a katolikus és más felekezethez tartozó hívők. Ezzel a rendezvénnyel pedig szeretnénk felkelteni az érdeklődést a kezdeményezés iránt, felkérni az embereket a találkozón való részvételre, s arra is, hogy lehetősége szerint ki-ki anyagi hozzájárulásával is támogassa a film elkészítését”.

A kezdeményezést felkaroló marosvásárhelyi MUSTÁRMAG közösség vezetőjével, Papp László római katolikus lelkésszel való találkozásra 2015. január 21-én, este 7 órától a székelyudvarhelyi Márton Áron Ifjúsági Ház termében kerül sor.

Élő Szövet Alapítvány

Bérmálás közben
Bérmálás közben  – valamikor az 1940-es években (Az archív  fotók a Gyulafehérvári Római Katolikus Érsekség honlapjáról valók http://www.romkat.ro

A filmről, előkészületekről, támogatási lehetőségről bővebben ezen a honlapon olvashat: Márton Áron film információk.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.